سئوالات متداول
ریسک عمل در عمل PRK پایینتر از عمل لیزیک میباشد چرا که سطح نازک تری از چشم در آن برش داده میشود و امکان اصلاحات دوباره نیز وجود دارد.
خیر این امر در حیطه عمل لیزر قرنیه چشم نمی باشد. این عمل برای رفع عیوب انکساری چشم، اختلالات و ضعف های بینایی است و عمل تغییر رنگ چشم با عمل لیزر قرنیه میسر نمی شود.
لازک ، روش ديگر اصلاح نزدیک بینی و دیگر عیوب انکساری است. در این روش که حد فاصل PRK و لیزیک است ، تنها لایه اپیتلیوم ( لایه نازک حدود 50 میکرون که سطح قرنیه را می پوشاند ) برداشته می شود و پس از انجام لیزر بر روی سطح قرنیه ، مجددا اپی تلیوم به جای خود برگردانده می شود .از آنجا که ، این لایه نازک است و احتمال دارد در هنگام پلک زدن ، جا به جا یا پاره بشود ، در پایان عمل ، لنز پانسمانی بر روی قرنیه گذاشته می شود که بعد از 3 تا 5 روز ، با کامل شدن ترمیم برداشته ميشود. تقريبا تفاوتی بین لازک و PRK نبوده و هر دو روش معادل یکدیگر بر شمرده می شوند .
جراحی لیزیک و PRK هر دو از لیزر برای شکل دهی قرنیه استفاده میکند. تفاوتی که در PRK وجود دارد این است که قبل از شروع درمان لایه فوقانی بافت قرنیه برداشته میشود و به همین دلیل دوران بهبود در PRK جراحی طولانی تر از لیزیک است.
سازمان غذا و داروی آمریکا از جراحی لیزر قرنیه به عنوان یک روش ایمن و موثر برای اصلاح عیوب انکساری چشم یاد میکند. البته باید خاطرنشان کنیم که جراحی لیزیک برای همه افراد مناسب نیست و برخی از افراد نمیتوانند متقاضی مناسبی برای جراحی باشند و در صورتی که جراحی روی چشم آنها انجام شود با نتایج مطلوبی همراه نخواهد بود به همین دلیل ارزیابی کامل بیمار قبل از جراحی اهمیت بسیار زیادی دارد.
معمولا حدود 15 دقیقه طول میکشد تا جراحی انجام شود و اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی لیزیک قرار گرفته اند ادعا میکنند که پس از جراحی سطح بینایی آنها بهتر شده است.
روشهای جراحی لیزیک و PRK روشهای موثر و مطمئنی هستند . در تصحیح بینایی لیزر ، از یک پرتوی سرد (غیر حرارتی) نور که توسط کامپیوتر کنترل می شود استفاده می گردد. جراح ، کنترل لیزر را در دست دارد و آن راروشن می کند و می تواند در هر لحظه آن را خاموش نماید. تضمین های زیادی جهت کاهش خطا وجود دارد اما با این حال تمامی روشهای جراحی با خطراتی نیز همراه است.اما مطالعات نشان می دهد که بروز مشکلات جزئی مانند خشکی چشم و تابش خیره کننده نور در شب 3 تا 5 درصد از این عوارض میباشند ، در حالی که خطر کاهش بینایی کمتر از 1 درصد است ، درصد موارد کوری ناشی از لیزیک یا PRK صفر است . در هر حال نتایج به دست آمده از این روش ها به طور کلی بسیار خوب میباشد.
یکی از روش های جراحی چشم است که از یک پرتو نور خنثی (غیر حرارتی) استفاده می کند تا به آرامی قرنیه و سطح چشم را برای بهبود وضعیت بینایی تغییر شکل دهد. لیزر وظیفه برداشتن بیت های میکروسکوپی بافت ، جهت صاف کردن قرنیه (برای اصلاح نزدیک بینی)، شیب دار نمودن قرنیه (برای اصلاح دوربینی) و یا صاف نمودن نامنظم قرنیه (برای اصلاح آستیگماتیسم) را دارد. هدف از جراحی لیزر این است که شکل قرنیه را تغییر دهد تا تمرکز بهتری از تصاویر بر روی شبکیه چشم برای دید واضح ایجاد گردد. لیزیک و PRK دو نوع از روشهای اصلاح لیزر چشم هستند.